Centar Tradicionalne i Alternativne Medicine

O osnivaču

Osnivač Centra Rakonjac Branislava rođena je u Sarajevu, gdje živi i radi. Od djetinjstva je zaljubljenik u ljekovito bilje. Cijeli svoj život je njegovala ljubav prema ljekovitom bilju pa je tu ljubav prenijela i na svoju porodicu.

Kroz dugogodišnji rad i iskustvo, pomogla je mnogim ljudima sa svojim čajevima, melemima, tinkturama i sirupima. Izdala je knjigu o bilju pod nazivom “Produžite svoj život, ostanite mladi i zdravi uz bilje”. Dobitnica je mnogih nagrada za svoj rad i svoje proizvode. Prva je u Bosni i Hercegovini koja se počela baviti informoterapijom.


Informoterapija

Informoterapija je najmlađa grana medicine, nastala je kroz tradicionalnu i kvantnu medicinu na osnovu merdijana i akupunkturnih tačaka. Ukrajinski naučnik dr. Zenovii Skrypniuk sa svojim timom ljekara dr. Larysom Peleshko, dr. Viktorom Muzichenkom, dr. Sergeyem Padchenko, dr. Marinom Golovahovom i mnogim drugim ljekarima informoterapiju i elektropuknturnu dijagnostiku je doveo do savršenstva i proširio svoje znanje po cijelom svijetu. Informoterapija je registrovana u 36 zemalja svijeta, u Bosnu i Hercegovinu je došla zahvaljujući dr. Larysi Peleshko. Najviše je zaživjela u Bosni i Hercegovini gdje je i postigla najbolje rezultate, što pokazuju i dvije izdate knjige prve na temu: “Moja iskustva u informoterapiji I. i II. dio” , kao i dva međunarodna kongresa održana u Sarajevu, u saradnji sa dr. Skrypniukom i dr. Peleshkom.

Branislava Rakonjac je član instituta Intera u Kievu i predstavnik je za kompjutersku dijagnostiku i aparat Diacor u BIH. Osnivač je Udruženja informoterapeuta i fitoterapeuta na državnom nivou u Sarajevu sa svojom skupštinom, odborom i statutom o samostalnim odlukama u okviru zakona iz statuta. Udruženje je registrovano 2011 god. u Ministarstvu pravde pod brojem UPO8-07.1.795/11, a 2013. god. je osnovala Centar tradicionalne alternativne medicine u Sarajevu, koji nudi usluge kompjuterske dijagnostike i terapije vezane za tradicionalno liječenje.

Udruženja za informoterapiju i fitoteraiju na državnom nivou


Osnivač i direktor - dr. Rakonjac Branislava
Osnivači:
dr. Selma Filipović
dr. Jadranka Šarić
dr. Atifa Kulović
dr. Amra Resulović
dr. Melika Zecević Babić

Presjednica Skupštine - dr. Rakonjac Branislava


Presjednik odbora - dr. Katica Velija
Članovi upravnog odbora su:
dr. Jadranka Šarić
dr. Selma Filipović
dr. Zecević Melika Babić
dr. Amra Resulović
dr. Atifa Kulović

CATM na kantonalnom nivou


Osnivač i direktor - Rakonjac Branislava
Osnivači:
dr. Melika Zecević Babić
dr. Selma Filipović
dr. Jadranka Šarić

Predsjednik skupštine CATM


dr. hirurg državane bolnice Abdulah Nakaš - Ranko Čović

Dok će Vam u bolnicama dijanozu raditi na osnovu laboratorijskih nalaza krvi, u Centru za tradicionalnu medicinu to će uraditi uz pomoć kompjuterske dijagnostike – za pola sata, bez vađenja krvi. I pri tome naplatiti vam duplo manje od onih u kliničkim centrima. Ukoliko bolujete od neke bakterije, umjesto trojne ili neke druge terapije, ovdje će vam dati da radite detoksikaciju organizma. Ukoliko patite od reumatskih oboljenja, umjesto kortikosteroida uključit će vam aparat quick ili zapper. Centar za tradicionalnu medicinu Branislave Mrčarica-Rakonjac u Sarajevu, na prvi pogled se ne razlikuje od poliklinika oficijelne medicine u gradu: dočekat će vas osoblje u bijelim mantilima, lijepo uređena i prozračna čekaonica, dobit ćete karton i svoj termin za pregled i terapije. Sarajevski Centar tradicionalne medicine se razlikuje od klinika oficijelne medicine, zapravo, u samo jednoj stvari – metodama liječenja.


ČLANOVI UDRUŽENJA

DR. SELMA FILIPOVIĆ
DR. JADRANKA ŠARIĆ
DR. RANKA KOVAĆ
DR. AMRA RESULOVIĆ
DR. AHMED SRABOVIĆ
DR. GORAN SULEJMANPAŠIĆ
DR. KRAVIĆ ZLATKO
DR. TATJANA ORŠOLIĆ
DR. LJERKA VICKOVIĆ
DR. MAJA TANDIR
DR. MURIS PECAR
DR. MILAN ROGULJA
DR. NIHAD KUKAVICA
DR. VUK STANBOLOVIĆ
DR. LARISA PELEŠKO
DR. IGOR PELEŠKO
DR. VIKTOR MUZIČENKO
DR. OLGA KOVALOVA
DR. SERGAY L PADCHENKO
DR. MUZIČENKO VIKTOR
DR. ALEKSEJEV
DR. ALEKSANDAR BUKALOV
DR. KOT EVGEN NIKOLAIOVICH
DR. OLJGA KOVALOVA
DR. KATICA VELIJA
DR. RANKO ČOVIĆ
DR. RADA KOVAČEVIĆ RAKIĆ
DR. SKRIPNJUK ZINOVIJ
DR. MARINA GOLOVAHA ALEKSANDROVA
DR. JASMINKA MUJKANOVIĆ
DR. ELISAVETA TOMOVA
DR. MILAN
DR. VUK STANBOLOVIĆ
DR. SMAJO SABOTIĆ
DR. ARIJANA MIRKOV
DR. FARUK MUSTAGRUDIĆ - AVDIĆ
DR. ANRA POPARA
DR. FARMACEUT EMINA SADIKOVIĆ
DR. EMIR IBRAGIĆ
DR. MUHAMED BIKIĆ

Kontaktirajte nas na broj:+387-33-241-243