Informoterapija

ŠTA JE INFORMOTERAPIJA?
09/10/2017
DETOKSIKACIJA ORGANIZMA
09/10/2017

Terapijsko djelovanje informacionog polja zavisi samo od toga u kolikoj meri ono odgovara informacionom biopolju oboljelog organa – njegovim ćelijama. Metodi informoterapije su efikasni kod liječenja mnogih oboljenja jer je riječ o ponovnom uspostavljanju sposobnosti raznih organa da normalno razmjenjuju informacije na ćelijskom nivou, a koje mogu biti promijenjene, poremećene i čak djelimično izgubljene.

To se postiže sa uređajima (tzv. “mikrogeneratorima”) u kojima se nalaze mikroprocesori sa umemorisanim bioinformacijama matičnih ćelija.

Terapijsku informaciju prenose odgovarajući nosioci bez dodatnog utroška energije. Ona malo zavisi od doze i nju primaju bolesne ćelije, što za posljedicu ima ponovno uspostavljanje normalne međućelijske komunikacije, a time i funkcije.
Sa informoterapijom se aktiviraju unutrašnje rezerve organizma i njegovi energetski resursi, koji su prisutni u vidu visokoenergetskih materija, sintetizovanih unutar ćelija.

Informoterapija kao odobrena medicinska praksa
Informoterapija je oblik informacione terapije kvantne prirode koja na organizam djeluje tako što obnavlja regulacione sisteme organizma i organizam vraća u normalno stanje ili stanje blisko normalnom. Kurs liječenja može da traje do mjesec dana, ali i kraće u akutnim slučajevima poslije postignutog poboljšanja. Kod hroničnih oboljenja izvjestan efekat se primjećuje poslije 2 nedjelje, a vidljiv rezultat postiže se poslije mjesec dana. Mnogo bolji i brži rezultati postižu se kombinovanjem informoterapije i fitopreparata. Vrlo često u akutnim stanjima poboljšanje nastupa u ordinaciji već poslije 15-tak minuta.

Osnovne postavke informoterapije formulisao je 1989. godine Zenovii Skrypniuk u kijevskom odjeljenju Harkovskog Instituta za neurologiju i psihijatriju Protopopov.

Informoterapija omogućuje sigurnu, bezbolnu i efikasnu dijagnostiku funkcionalnosti organizma u cjelini, svih organa i identifikaciju pojedinih uzročnika bolesti kao što su: zoster virusi, lamlija bakterije, toksoplazmoze i drugih uzročnika koji su se do sada teško otkrivali. Svi ovi dijagnostički rezultati omogućavaju sagledavanje zdravstvenog stanja u cjelini i to čak na ćelijskom nivou prije nego što se pokažu manifestacije bolesti.
Ova dijagnostika daje podatke o poremećajima u ćelijama ili pojedinim organima. Utvrđeno je da se oko 70 % poremećaja u ljudskom organizmu dešava zbog poremećaja u prenošenju informacija između ćelija.
Liječenje se obavlja tako što se na akupunturne tačke oboljelog organa djeluje korekcijom bioenergije, odnosno energetskog polja organa. Ljekovite informacije se preuzimaju iz „mikrogeneratora“. Dužina terapije se određuje adekvatno uspostavljenoj dijagnozi. Uspješnost ove terapije potvrđuju na hiljade pacijenata koji su je uspješno koristili i riješli se svojih zdravstvenih problema.

Informoterapija se aktivno uvodi u sistem zdravstvene zaštite pa tako postoje privatni centri za informoterapiju u svim oblastima Ukrajine, u Rusiji, Bjelorusiji, Poljskoj, Njemačkoj, Rumuniji, SAD i Izraelu. Rezultati dobijeni liječenjem različitih oboljenja svih starosnih grupa bolesnika pokazuju veliki procenat uspješno tretiranih.
Najčešća stanja koja se uspješno tretiraju informoterapijom su:

– kardiovaskularne distonije,
– alergijska oboljenja – respiratorne alergije, alergije na hranu,
– bronhijalna astma,
– hronični rinitis i sinusitis,
– glavobolje, migrene,
– sindrom hroničnog umora,
– hipo- i hipertireoza,
– oboljenja kože – psorijaza, neurodermatitis,
– akne u pubertetu,
– oboljenja digestivnog trakta – hronična opstipacija, hronični gastroenteritis,
– diskinezija žučnih puteva,
– hronični cistitis,
– hronični pijelonefritis itd.

Piše:
Gorana Kujača,
informoterapeut