DETOKSIKACIJA ORGANIZMA

Informoterapija
09/10/2017
DETOKSIKACIJA
09/10/2017

Detoksikacija je čišćenje organizma od toksina i otrova koji oduzimaju energiju, mogu da prouzrokuju nesanicu, glavobolju, alergije, depresiju, nadutost i loše varenje.
Stres, hrana, zagađeni zrak i manjak fizičkih aktivnosti također mogu preopteretiti i oslabiti imuni sistem.
Čišćenje organizma se može raditi i preporučuje se po potrebi, pogotovo poslije duge zime kada se konzumira masna, jaka i manje sirova hrana i samim tim unosi manje nutrijenata, minerala i vitamina (enzima).
Vitamini i minerali su kao gorivo u našem organizmu.
Organizam se može očistiti na više načina, između ostalih i detoksikacijom putem kadice  u kojoj je obična voda sa malo morske soli i sondom koja pravi elektrolizu vode. Na svakom stopalu imamo 2000  pora koje se otvaraju i na taj način se čiste naši limfni kanali. Po boji se može vidjeti koji se kanali ili merdijani čiste od masnoća, toksina i teških metala. Boje se kreću od sive, narandžaste, zelene, crne, braon pa do bijele. Može biti pjenušava sa balončičima gdje se vidi da je najveći uzrok pad imunološkog sustava (limfni kanali). Takođe se mogu vidjeti gljivice.

Svaki pacijent se nakon detoksikacije odlično osjeća, noge mu se čine lakšim, a pokretljivost veća, bolje spava, poboljšava se probava i ima osjećaj da je skinuo nekoliko kilograma.

 

Postoje još i flasteri za detoksikaciju organizma koje primjenjuju oni koji ne mogu raditi detoksikaciju putem kadice, a to su oni koji imaju epilepsiju, visok pritisak, trudnice, oni koji imaju ugrađen pejsmeker ili su doživjeli moždani udar ili imaju otvorene rane na tabanima.

Flasteri se stavljaju preko noći i ujutro skidaju. Preko noći iz organizma izađe određeni broj toksina i otrova. Ujutro flasteri imaju neugodan kiseo miris koji štipa za nos. Kada se flasteri skinu po boji se može vidjeti o kojim se toksinima radi.

 

Mogu biti :

–         veoma mokri – zglobovi, izbaci se vlaga iz zglobova

–         suhi – organizam ima slab protok energije i slabu cirkulaciju i osoba uopšte ne pije vodu

–         zeleni – urogenitalni sistem

–         crni – jetra

–         braon – duhan i suha hrana

Flasteri su biljnog porijekla i nisu štetni po zdravlje.

 

Postoji još jedan veoma zdrav način detoksikacije, a to je ishrana – koristeći hranu koja može pomoći da se tijelo oslobodi od tosina ili peroksidacije organizma.

Koriste se biljke, voće i povrće:
repa, alge, maslačak, brokule, laneno sjeme, bijeli luk, artičoka, zeleni čaj, korijander, kurkuma, čurekot, đumbir i još mnogo drugih namirnica.
Ovo su samo neke od namirnica koji mogu pomoći da očistite svoj organizam od toksina,
a neće vam škoditi i možete ih svakodnevno koristiti naizmjenično.

Od voća je veoma dobar grejp. Jedan dan očistite toksine koristeći samo sok od grejpa.

Takođe možete koristiti cimet (cejlonski) koji možete kuhati kao čaj ili  mješavinu sa medom ili jogurtom po želji.

Isit efekat ima grožde ili košpice od grožda koje se koriste kao čaj ili se mogu samljeti i koristiti sa medom i limunom.