ULCEROZNI KOLITIS – slučaj iz prakse

ZDRAV ŽIVOT SA BRANISLAVOM RAKONJAC (VIDEO)
08/10/2017
PREZENTACIJA O INFORMOTERAPIJI
09/10/2017

Dvadesetdvogodišnja Selma Smajiš dolazi po prvi put sa svojom nanom u naš Centar. Njena nana prati sve naše emisije na raznim televizijskim kućama kao što su: TVSA, TA Alfa i TV Vogošća kao i mjesečna predavanja u Općini Stari Grad Sarajevo. Na jedno od predavanja je dovela i svoju unuku. Poslije kratkog razgovora zakazala je pregled u Centru tradicionalne alternativne medicine.

Po dolasku slijedio je kompjuterski pregled na nivou ćelija na osnovu kojeg je postavljena dijagnoza koja se u potpunosti podudarala sa dijagnozom koju je Selma imala. Prelijepa djevojka koja u potpunosti izgleda zdravo odlično se nosi sa bolešću i pobjeđuje je uz svoje roditelje i nanu koja joj je velika podrška. Nana Munira kaže: “Znala sam da će moja Selma naći nekoga ko će joj mnogo pomoći,uvijek sam gajila nadu i nadala se uspjehu.”

Terapije su počele odmah sutradan. Selma je imala dijagnozu ulcerozni kolitis i multipla skrelozu (MS).
Vidjelo se da se vodi računa o stanju bolesti i da je pod kontrolom.
Bilo je najpotrebnije očistiti organizam od toksina, parazita i očistiti limfu.
Sa terapijom je krenula odmah, dolazila je redovno svaki dan osim subote i nedjelje kada Centar ne radi.
I sama je bila iznenađena što se bolje osjeća i bolje spava; da je mirnija, manje je boli i manje ima stolica.
Kako su dani prolazili bilo je i promjena kod manjih bolova u crijevima.

Selma je osim detoksikacije koja joj je veoma prijala radila i druge terapije. To su bile sljedeće terapije: magnetoterapija, Bioptron lampa, energetske ploče PXD sistema, Zapper, Quick zap power, antimikrobne ploče protiv virusa, bakterija i gljivica. Kao glavna terapija su se koristile mikrogeneratorske kasete koje je naučnik Skrypniuk Zenovii osmislio. U njima je pohranjeno od 5000 do 50000 hiljada povratnih informacija, koje putem iglica i sonde vrše povratne informacije. To je metod koji najpotpunije podržava procese razmjene informacija u organizmu. Koristi informacione poruke različitog sadržaja koje su specifične za svaku grupu ćelija. Djelovanje različitih frekfencija se vrši na informacione procese koji se odvijaju duboko u unutrašnjosti organizma i to pomoću ovih
mikrogeneratorskih kaseta.
Programi djelovanja su različiti za svako tkivo u sastavu organa i biraju se individualno pomoću sistema povratne veze. Djelovanje je polufazno i na više nivoa. Tako se pomoću ovih kaseta organizam, to jest ćelija vraća u ravnotežu.

Quick zap je isto tako Selmi mnogo pomogao, ublažio bol i smirio upalni proces. Pomoću njega stanice tijela se oslobađaju svih vrsta bakterija, virusa i gljivica što podržava i čišćenje krvi i krvnih žila (sudova),nervnog sistema, mišića i alergija. Istraživanja su pokazala da djeluje duboko u ćeliju i djeluje na izmjenu DNK. Selma je sa Quickom posebno bila zadovoljna tako da sam joj davala da ga nosi preko vikenda kući i radi terapiju.
Na prvoj kontroli nalaz je bio odličan. Vidjelo se poboljšanje na ćelijskom nivou. Prolivi su se smanjili kao i prisutna bol.

Selma je sve koristila što joj se preporučilo, mada kako i sama kaže njen otac se dobro razumije u bilje i pravi joj čajeve i tinkture. Jedan od recepata koji joj je baš mnogo pomogao bila je smokva u maslinovom ulju.

SMOKVE U MASLINOVOM ULJU
40 suhih smokava oprati, posušiti i staviti u teglu, preliti sa jednim litrom pravog maslinovog ulja.
Treba da odstoji na sobnoj temperaturi 40 dana.

Upotreba:
Narednih 40 dana koristiti svaki dan po jednu smokvu i po jednu kašiku ulja.
Terapija je odlična kod upalnih procesa i sprječava razvoj bakterija u organizmu.
Kada sam joj predložila trebalo je čekati 40 dana. Pošto sam ja već imala pripremljeno za sebe i sestru odlučila sam da joj dam svoje.
Već nakon samo par dana Selma je rekla da je recept odličan, i da osjeti da joj je bolje. Svaki put kada bi pojela smokvu i popila ulje kaže da je osjetila neko olakšanje u crijevima.

piše: Branislava Rakonjac – informoterepeutkinja