Informoterapija kao odobrena medicinska praksa

Njega lica tokom hladnih dana
10/10/2018
Obavještenje
16/10/2018

Informoterapija je oblik informacione terapije kvantne prirode koja na organizam djeluje tako što obnavlja regulacione sisteme organizma i organizam vraća u normalno stanje ili stanje blisko normalnom. Kurs liječenja može da traje do mjesec dana, ali i kraće u akutnim slučajevima poslije postignutog poboljšanja. Kod hroničnih oboljenja izvjestan efekat se primjećuje poslije 2 nedjelje, a vidljiv rezultat postiže se poslije mjesec dana. Mnogo bolji i brži rezultati postižu se kombinovanjem informoterapije i fitopreparata. Vrlo često u akutnim stanjima poboljšanje nastupa u ordinaciji već poslije 15-tak minuta.

Osnovne postavke informoterapije formulisao je 1989. godine Zenovii Skrypniuk u Kijevskom odjeljenju Harkovskog Instituta za neurologiju i psihijatriju Protopopov.

Informoterapija omogućuje sigurnu, bezbolnu i efikasnu dijagnostiku funkcionalnosti organizma u cjelini, svih organa i identifikaciju pojedinih uzročnika bolesti kao što su: zoster virusi, lamlija bakterije, toksoplazmoze i drugih uzročnika koji su se do sada teško otkrivali. Svi ovi dijagnostički rezultati omogućavaju sagledavanje zdravstvenog stanja u cjelini i to čak na ćelijskom nivou prije nego što se pokažu manifestacije bolesti.
Ova dijagnostika daje podatke o poremećajima u ćelijama ili pojedinim organima. Utvrđeno je da se oko 70 % poremećaja u ljudskom organizmu dešava zbog poremećaja u prenošenju informacija između ćelija.
Liječenje se obavlja tako što se na akupunturne tačke oboljelog organa djeluje korekcijom bioenergije, odnosno energetskog polja organa. Ljekovite informacije se preuzimaju iz „mikrogeneratora“. Dužina terapije se određuje adekvatno uspostavljenoj dijagnozi. Uspješnost ove terapije potvrđuju na hiljade pacijenata koji su je uspješno koristili i riješli se svojih zdravstvenih problema.

Informoterapija se aktivno uvodi u sistem zdravstvene zaštite pa tako postoje privatni centri za informoterapiju u svim oblastima Ukrajine, u Rusiji, Bjelorusiji, Poljskoj, Njemačkoj, Rumuniji, SAD i Izraelu. Rezultati dobijeni liječenjem različitih oboljenja svih starosnih grupa bolesnika pokazuju veliki procenat uspješno tretiranih.
Najčešća stanja koja se uspješno tretiraju informoterapijom su:

– kardiovaskularne distonije,
– alergijska oboljenja – respiratorne alergije, alergije na hranu,
– bronhijalna astma,
– hronični rinitis i sinusitis,
– glavobolje, migrene,
– sindrom hroničnog umora,
– hipo- i hipertireoza,
– oboljenja kože – psorijaza, neurodermatitis,
– akne u pubertetu,
– oboljenja digestivnog trakta – hronična opstipacija, hronični gastroenteritis,
– diskinezija žučnih puteva,
– hronični cistitis,
– hronični pijelonefritis itd.